Angela

 
Nieuws

Angela gaat afwisselend met Albert Verlinde de nieuwe talkshow RTL Live presenteren.

RTL Live is de nieuwe middagrubriek van RTL4. Het programma lijkt op de 5 Uur Show, maar is qua onderwerpen anders. Het programma zal inspelen op thema's die die dag spelen, laat zenderbaas Erland Galjaard weten.

De nieuwe talkshow wordt een informatief programma dat aan de hand van gesprekken de kijker bijpraat over het nieuws van de dag.

 

Reprise IKIGAI theaterconcert

In het najaar gaat Angela’s theaterconcert IKIGAI in reprise in de theaters in Nederland. Samen met vaste toetsenist Nico Brandsen gaat Angela op zoek naar het geluk. Bekijk de preview op Youtube

IKIGAI

 
Een reden om te zijn. Een levensdoel. Iedereen heeft er een, maar om het te vinden ben je wel een tijdje bezig. Jaren zelfs en sommigen komen er nooit achter, anderen liggen al tevreden in de wieg met een duidelijk IKIGAI. ‘Het zout van het leven’ is het letterlijk en de meeste talen hebben veel woorden nodig om dit begrip te doorvoelen, hele zinnen, alinea’s of zelfs een avond theater.

 
Het vinden van je IKIGAI schijnt belangrijk te zijn om een tevreden mens te worden. Maar hoe dan? Hoe vind je het? Wat als je het niet weet en er NOOIT achter komt? Wat als je wekker de enige reden is om wakker te worden, omdat je anders je baan verliest?
De muzikale theatershow IKIGAI laat je energie kolken als een rivier, laat je bruisen als de zee, waaien als de wind, kwetteren als nestende vogeltjes en mocht dat allemaal niet lukken in één avond dan heb je ten minste prachtige liedjes gehoord.

 
Laat je IKIGAI kietelen door Angela Groothuizen en Nico Brandsen.
Kijk in Angela’s agenda voor speelplaatsen en data.

 

Sinterklaas meezingboek krijgt 4 x platina

Angela en Nico Brandsen ontvangen 4 x platina voor hun Sinterklaas meezingboek. De klassieke liedjes zijn opgefunkt door Nico, teksten zijn wat gemoderniseerd door Jan Beuving (zwarte pieten bestaan niet meer, mensen en de gard, wat is dat toch?).

Het boek is gemaakt in opdracht van Unilever en gratis verkrijgbaar bij Etos, bij aankoop van 2 actieproducten. De liedjes zijn te downloaden op Spotify en te beluisteren, met geweldige animaties, op youtube.

 

 

 

 

Angela\'s nieuwe boek

Komt een Vrouw bij de Super is het nieuwe boek van Angela, met een selectie uit de columns. En het is geweldig, dat vindt tenminste de uitgever:

 

"Angela's beste verhalen nu bij elkaar. Bij alles wat ze doet, hoe uiteenlopend ook, heeft Angela een terugkerend motto: jezelf blijven. Recht voor z’n raap, warm, ad rem en vol humor. Zo is Angela, zo zijn haar columns. In haar hectische leven als BN’er blijft Angela vooral met beide benen op de grond. Of het nu gaat om blonde, knappe mannen, de dood van een dierbare vriend of bier met ossenworst in Nunspeet. Komt een vrouw bij de super is ontroerend en humoristisch, en bevat zowel vele nieuwe verhalen als de geliefde columns die Angela schreef voor Veronica Magazine"

 

Theatershows op DVD

De theaters Eeuwige Jeugd en Label zijn binnenkort allebei verkrijgbaar op DVD.

Eeuwige jeugd, de theatershow van Angela met Nico Brandsen, is voorbij, we hebben de show opgenomen in Wijk bij Duurstede voor de dvd die in het najaar uitkomt.

Voor de aanhouders, de dvd “Label” komt er binnenkort aan aan, de show uit 2009 is toen al opgenomen maar pas onlangs gemonteerd.

Beide dvd's zullen verkrijgbaar zijn in de webshop.

 

Ze was er voor me (jammer genoeg maar 1 keer)

Dat is leuk: het eenmalig optreden van Nona met mama Angela. Samen zingen ze het liedje Ik zal er voor je zijn.
 
Nona heeft het liedje meegezongen op de cd Eeuwige Jeugd en heeft toen, ondanks het succes van haar uitvoering, al gemeld dat ze het alleen op de presentatie van de cd nog een keer met me mee wilde zingen. Tot mijn verdriet houdt ze woord we zullen het moeten doen met de cd en deze ene video.
 

Dampende releaseparty

Op 26 januari is Angela's nieuwe album Eeuwige Jeugd gelanceerd met een feestje in People's Place. Nona Tijger, Angela's 16-jarige dochter, nam het eerste exemplaar in ontvangst, vanwege haar bijdrage aan het album. Nona zingt op  het album met Angela een duet, het liedje 'Zal ik er voor je zijn'.
 
Het was een geweldige avond, Nona zong samen met haar moeder de sterren van de hemel voor een onstuimige zaal vol vrienden, collega's, pers en de trouwste fans. Angela: 'Jongens wat hartverwarmend dat jullie er allemaal waren, ik had met iedereen wel uren door kunnen zakken maar ik ben niet verder gekomen dan de meesten even te begroeten of te knuffelen. Op mijn eigen feestjes ben ik altijd aan het werk maar wat heb ik toch een prachtig vak"
 
Eeuwige jeugd is verkrijgbaar op deze site, bij bol.com en bij de goed gesorteerde platenzaak. De gelijknamige theatershow, met veel liedjes van het album, is tot mei te zien in het hele land. Zie voor data en lokaties de agenda.
 

Annie M.G. Schmidtprijs voor Vinkeveen

 

7 april 2013: Het lied Vinkeveen van Jan Beuving (tekstschrijver), Angela Groothuizen (compositie en uitvoering) en Nico Brandsen (compositie en uitvoering) heeft de Annie M.G. Schmidtprijs 2012 gewonnen! Vinkeveen was te horen in het theaterprogramma Angela en de Optigan en staat op de recente cd Ik verdedig. 
De jury was unaniem in haar keuze voor dit 'prachtige lied met een sterke melodie, een modern chanson met een schitterende tekst.' De jury sprak over 'een jonge vakman die aan het werk is, die mooie binnenrijmen gebruikt die heel natuurlijk aandoen en verstevigen in plaats van storen'.

Klik hier voor de video van Vinkeveen, geregistreerd op 29 maart 2013 in theater De Meervaart in Amsterdam.

 

Angela is ridder

 
 
Instagram
Meer Instagram foto's
 
 
 
Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /customers/2/7/9/angelagroothuizen.nl/httpd.www/inc/functions/functions.cms.php(59) : runtime-created function on line 2 Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /customers/2/7/9/angelagroothuizen.nl/httpd.www/inc/functions/functions.cms.php(59) : runtime-created function on line 2 Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /customers/2/7/9/angelagroothuizen.nl/httpd.www/inc/functions/functions.cms.php(59) : runtime-created function on line 2 Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /customers/2/7/9/angelagroothuizen.nl/httpd.www/inc/functions/functions.cms.php(59) : runtime-created function on line 2 Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /customers/2/7/9/angelagroothuizen.nl/httpd.www/inc/functions/functions.cms.php(59) : runtime-created function on line 2 Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /customers/2/7/9/angelagroothuizen.nl/httpd.www/inc/functions/functions.cms.php(59) : runtime-created function on line 2 Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /customers/2/7/9/angelagroothuizen.nl/httpd.www/inc/functions/functions.cms.php(59) : runtime-created function on line 2 Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /customers/2/7/9/angelagroothuizen.nl/httpd.www/inc/functions/functions.cms.php(59) : runtime-created function on line 2 Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /customers/2/7/9/angelagroothuizen.nl/httpd.www/inc/functions/functions.cms.php(59) : runtime-created function on line 2 Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /customers/2/7/9/angelagroothuizen.nl/httpd.www/inc/functions/functions.cms.php(59) : runtime-created function on line 2 Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /customers/2/7/9/angelagroothuizen.nl/httpd.www/inc/functions/functions.cms.php(59) : runtime-created function on line 2 Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /customers/2/7/9/angelagroothuizen.nl/httpd.www/inc/functions/functions.cms.php(59) : runtime-created function on line 2 Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /customers/2/7/9/angelagroothuizen.nl/httpd.www/inc/functions/functions.cms.php(59) : runtime-created function on line 2 Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /customers/2/7/9/angelagroothuizen.nl/httpd.www/inc/functions/functions.cms.php(59) : runtime-created function on line 2 Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /customers/2/7/9/angelagroothuizen.nl/httpd.www/inc/functions/functions.cms.php(59) : runtime-created function on line 2